Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 714 common:people_all_forms

Увага! ІНФОРМАЦІЯ СТОСОВНО ОРГАНІЗАЦІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

Date: 11 січня 2021 о 15:27
161 view

Шановні батьки і дорогі вихованці Пісківського ліцею!.

Адміністрація, педагогічний колектив та співробітники ліцею щиро вітають вас із святами – Новим 2021 роком та Різдвом Христовим.

Віримо, що вимушений локдаун та інші виклики коронавірусної пандемії не применшили радість від родинних святкувань, дорогоцінних миттєвостей спілкування із близькими та доброї надії на позитивні зміни.

11 січня 2021 року – той день у календарі, що повертає усіх учасників освітнього процесу до трудових буднів. І закономірно у вас, шановні батьки, як у повноправних учасників освітнього процесу виникає ряд запитань стосовно організації дистанційного навчання та його часових параметрів.

Тому вважаємо за необхідне донести до вашого відома достовірну інформацію від першої особи. Тож наразі процес дистанційного навчання для учнів та вихованців ЗДО буде продовжено, що пов’язано із забороною експлуатації будівель Пісківського ліцею через ряд порушень, виявлених Бородянським районним відділом ДСНС України у Київській області.

Забезпечення пожежної безпеки в організаціях, на підприємствах системи освіти України здійснюється згідно з Правилами пожежної безпеки в Україні та Правилами пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України 15.08.2016 № 974, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 08.09.2016 за № 1229/29359.

Із загальними експертними рекомендація пожежної безпеки у закладах освіти можна більш детально ознайомитися, перейшовши за актуальним посиланням:

https://www.auc.org.ua/novyna/pozhezhna-bezpeka-u-zakladah-osvity-rekomendaciyi-eksperta

Упродовж минулого року цей закон вступив в активну фазу дії, внаслідок чого ряд закладів освіти у різних областях України стикнулися зі судовими позовами, що їх ініціювали районні управління ДСНС на місцях. Як це відбувається? Районний відділ ДСНС ініціює позаплановий захід державного нагляду (перевірка будівлі закладу освіти спеціальною комісією), виявляє порушення і складає відповідні акти, в яких по пунктах перераховує усі порушення протипожежної безпеки (наприклад, відсутність системи протигрозового захисту, противогневої обробки даху будівлі, несправність або повна відсутність засобів сповіщення про пожежу тощо). На основі експертних висновків той же ДСНС подає судовий позов, який передбачає зобов’язати суб’єкт господарювання у визначений термін усунути всі зазначені порушення власним коштом.

У Пісківському ліцеї така перша  позапланові перевірка відбулася  14 січня 2020 року і згідно з наданим актом №4 у закладі було зафіксовано 15 виявлених порушень. Порушення поступово усувалися в міру виділення коштів. На прохання адміністрації ліцею 26.08.2020 року було проведено повторну перевірку Бородянським районним відділом ДСНС і складено акт №118, у якому  зафіксовано уже 8 порушень. 

Робота по усуненню недоліків триває і станом на сьогодні маємо їх 4 – втім, це досить дорогі послуги та обладнання. 

«На усунення вищезгаданих недоліків, згідно акту позапланової перевірки до бюджету Пісківської селищної об’єднаної територіальної громади на 2021 рік, було закладено кошти на пожежну сигналізацію та інші заходи протипожежної безпеки в розмірі 500 000 грн», - йдеться на офіційному сайті Пісківської селищної ОТГ, у повідомленні від 4 січня поточного року. Тому маємо надію, що порушення, що залишились, зможемо усунути якнайшвидше.

19 січня 2021 призначено слухання в Шостому апеляційному суді, де, сподіваємося, Пісківський ліцей отримає позитивне рішення щодо експлуатації будівель закладу, і вже найближчим часом наші вихованці повернуться до звичного режиму відвідування навчального закладу. Адже, і вихователі, і вчителі сумують за дітьми і також чекають на поновлення живого спілкування, офлайн навчання та радісного воз’єднання після канікул.

А зараз вчителі докладуть усіх зусиль, аби дистанційне навчання, згідно встановлених норм і правил, було цікавим, ефективним і не виснажливим для учнів.

Розклад занять та усі необхідні рекомендації можна дізнатися у класних керівників, котрі вже перебувають на активному зв’язку.

Із доброю надією та найкращими побажаннями ми говоримо вам «До зустрічі!».

 

З повагою та готовністю взаємодіяти, адміністрація та педагогічний колектив Пісківського ліцею

Comments:
Only authorized users can leave comments.